Afiartis-félsziget

Az Afiartis-félsziget egy kopár, kietlen része Karpathos-nak, melyre az állandó szelek jellemzőek, így ez egy nagyon kedvelt környék a szörfözők számára.

Ezen a tájon már nagyon régen, a minosziak korában is voltak lakosok, így számos ókori emléket találtak itt és a környező részeken.

A félszigeten egy hadi reptér is helyet kapott, amelyet 1987-ben építettek. A repülőtérhez közel fekszik a Makris Gialos-öböl, amely a szörfállomás központja is egyben. Ennek közelében néhány úgynevezett szörfhotelt is találunk, amelyekre azért volt szükség, mert itt szokták megrendezni a gyorsszörfösök világkupáját.

A félsziget számos stranddal rendelkezik. Ezek közül az egyik a Damatria-öböl. Ez egy kavicsos és széltől védett öböl, ahol azonban nem szabad mélyebbre menni, ugyanis ott már nagyon erősek az áramlatok. Ez után következik a Christou Pigadi, illetve a Makris Gialos-öböl, amely három további részre oszlik: a Devil’s Bay-öbölre, a Gun Bay-öbölre és a Speed Lagoon-öbölre. Mindhárom öbölről elmondható, hogy homokosak, és lassan mélyülnek, mégsem olyan népszerűek, mert rendkívül erős szelek uralkodnak rajtuk.

Az Afiartis-félsziget legkedveltebb strandjai a Michaliou Kipos és a Zografisnena Stefana névre hallgatnak. Mindkét strand homokos.

A félszigeten járva semmiképpen se hagyjuk ki a Kap Kastellót, az Afiartis nyugati csücskét! Nagyon sokan jönnek ide egy pár fotó erejéig, ugyanis itt rendkívül erős hullámok csapódnak a szárazföldhöz, ami csodás látványt nyújt a turisták számára.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás