Arkassa

Arkassa nemrégiben vált népszerű üdülőhellyé a turisták körében. Ennek oka, hogy a közelben fekszik az Agios Nikolaos nevű strand, amely kellemes hangulata, homokos partja és lassan mélyülő vize miatt vált ennyire látogatottá.

Arkassában a mai napig is folyamatosan épülnek az újabbnál újabb apartmanok és szállodák, hogy elegendő férőhelyet tudjanak nyújtani az egyre növekvő számú turistáknak.

Arkassa első látásra negatív képest fest. Ennek oka a házak rendezetlen elhelyezkedése és az, hogy számos olyan régi épületet látunk, amelyek már-már széteső félben vannak. Azonban megéri ide ellátogatnunk, hiszen ha felkapaszkodunk a település magasabban fekvő részére, festői kilátásban lehet részünk.

Arkassát egy patakmeder szeli két részre. Az alacsonyabban elhelyezkedő részeken tavernák, kávézók sorakoznak, és egy régészeti múzeumba is ellátogathatunk, míg a magasabb részen egy szép templomot tekinthetünk meg.

Arkassa nevezetességei:
  • Az első jelentősebb látnivaló az Ipapandi-templom, amely a település alacsonyabban fekvő részén található. A templomban csodás ikonokat tekinthetünk meg.
  • A templomtól nem messze találjuk a karpathos-i házat. Ezen keresztül megismerhetjük Karpathos hagyományait, ugyanis az épület azoknak megfelelően van berendezve, illetve hímzéseket és különböző népviseleteket is láthatunk benne.
  • Innen egy rövid túra után jutunk el Paleokastro romjaihoz, ahol megnézhetjük az Agia Anastazia bazilikából megmaradt romokat, és nem utolsósorban a kilátás is nagyon szép innen.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás