Közlekedés és parkolás Athénban

Aki Athénba autóval érkezik, kissé meglepő kép fogadhatja, ha arra számít, hogy a közlekedés olyan, mint mondjuk Budapesten. Az állapotok ottjártunkkor kissé kaotikusak voltak, legalábbis magyar szemmel nézve. A görögök feltételezhetően mindezt megszokták, és számukra ez a normális.

Egy körforgalomban teljesen rendben van, ha az autónk mindkét oldalán motorosok, robogók közlekednek, vagy mondjuk inkább cikáznak. Ha motorral, robogóval tervezzük a városnézést, akkor könnyebb dolgunk lesz. Ne feledjük, hogy a motorral lehet közlekedni a buszsávban is!

Athén parkoló háttérben a Parthenon, AkropoliszA parkolás nem egyszerű feladat Athén belvárosában. Az utcák többsége túlzottan szűk ehhez a megnövekedett autóforgalomhoz. Tehát parkolóhelyet találni nem egyszerű mutatvány. Legtöbbünket minden bizonnyal az ókori nevezetességek érdekelnek, ezért tanácsos az Akropolisz tövében található, viszonylag nagy és ingyenes parkolót megcéloznunk, és ott letenni az autónkat. Az út hátralévő részét gyalogosan be lehet járni.

Amennyiben nyáron szeretnénk várost nézni, készüljünk fel kellő mennyiségű hideg ásványvízzel, üdítővel. Athénban nyáron árnyékban gyakran 40 Celsius-fok feletti a hőmérséklet, és a nevezetességek nagy része, mint pl. az Akropolisz csak tűző napon látogatható, a hegytetőn maximum a romok árnyékában lelhetünk árnyékos részre.

 

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás