Chalkida (Chalkis)

Chalkida ma egy modern, nyüzsgő, mezőgazdasági és ipari város, amely a sziget közlekedési csomópontját is képezi egyben.
Innen könnyedén eljuthatunk busszal Evia többi városába, például Kymibe, Lutrába, Edipszuba, Karystosba vagy Sztenibe is. Chalkidát két híd is összeköti a szárazfölddel, amelyek a mindössze 40 méter széles Evriposz-szoros felett ívelnek át.

Az ókorban Chalkida az egyik legaktívabb városállamnak számított, ahol a kereskedelem dominált.
Elnevezése a bronz szóból ered (halkos=bronz). Ezt a nevet azért kapta, mert ezen a területen volt a bronzfeldolgozás központja.

Chalkida központja a Leoforosz Venizelou utca mentén helyezkedik el, és itt fekszik az óváros is.

Chalkida nevezetességei:
  • Az óvárosban találjuk az Ajia Paraszkevi-székesegyházat. Ezt az épületet a 6. században emelték, viszont a 12. században formálódott meg a mai, gótikus stílusa.
  • A város régészeti múzeumában megtekinthetjük Evia ókori városában, Karisztoszban és Eretriában talált régészeti leleteket, például a mükénéi korból származó kerámia tárgyakat, szobrokat és az eretriai Apollón-templomból származó oromcsoportot is.
  • A városban a búvárkodás szerelmesei is megtalálják a nekik való programot a Chalkidai Sport Apollo Búvárcentrumban, ahová nemcsak a profikat várják, hanem a kezdők is kipróbálhatják magukat merülésben.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás