Eretria

Eretria települését Chalkidától keletre találjuk. Ez a város az ókorban rendkívül nagy jelentőséggel bírt, ezt bizonyítja, hogy Chalkida egyik legnagyobb vetélytársának számított.
Az antik város feltárása az 1890-es években kezdődött meg, és a mai napig is végeznek a területén ásatásokat.

Eretria napjainkra már egy modern város, amelyet 1824-ben alapítottak a görög szabadságharc után, és igen népszerű üdülőhellyé nőtte ki magát. A városban számos szállodát és kempinget találunk.

Eretria nevezetességei:
  • A város közelében egy antik színházat tekinthetünk meg, amely i.e. a 4. században épült, és igen jó állapotban maradt fenn. Ezt bizonyítja az is, hogy máig is megmaradt földalatti járata, amelyet hajdan a színészek használtak.
  • A színház mellett a Mozaikok Háza nevű épületet nézhetjük meg, amely 1972 és 1980 között került feltárásra. Nevét mozaikpadlózatáról kapta. A házat kb. a színházzal egyidőben építették.
  • Innen felmehetünk az akropoliszhoz, amit mindenképpen érdemes megtennünk, ha a városban időzünk, mert csodás kilátás tárulhat elénk.
  • Az Eretriában és környékén talált leleteket pedig megnézhetjük az Eretriai Múzeumban.
  • Eretria egy másik ásatási területtel is rendelkezik, amely a városközpontban helyezkedik el. Itt láthatjuk az Apollón-templomot, és ezen a helyen állt az ókori agora is, vagyis a piactér, ahol a település lakosai összegyűltek.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás