Fira

Fira Santorini fővárosa, a sziget központja, amely a Kaldera peremén húzódik. Aki bírja a fizikai megerőltetést, az gyalog is nekivághat a Firába felfelé vezető útnak, mások pedig szamárháton vagy libegővel juthatnak a városba. Aki új tapasztalatokkal szeretne gazdagodni, annak érdemes szamárháton megtenni az utat. A szamarak gazdái szépen feldíszítik a jószágokat színes virágokkal, gyöngyökkel, szőttesekkel: náluk ez a jelenség már régóta ápolt hagyomány, amely sajátos színt visz a már alapból is különleges hely hangulatába.
A város keskeny utcácskáiban rengeteg éttermet, tavernát és üzletet találhatunk, amelyek a legapróbb kis semmiségektől a luxusárukig minden igényt kielégítenek.
Fira azonban nemcsak kellemes éttermeiről és változatos üzleteiről ismert: találunk itt számos templomot, régi hotelt és múzeumot is!

Fira nevezetességei:
  • Firában láthatunk mind katolikus, mind pedig ortodox templomot egyaránt. Ilyen például az Ipapanti katedrális. Ez az ortodox épület 1827-ben készült el Marc Belona építész által, ezért hívják más néven Panagia de Beloniának is. Eredeti épületét 1956-ban egy földrengés döntötte le, jelenlegi formáját pedig 1960-ban építették. A városban egy katolikus templomot is találunk, amely a dominikánus rendi nővérek zárdájához tartozik.
  • Érdemes megnézni Fira két régi hotelét is. Gyzis nevű szállodája egy autentikus velencei épület, ami ma már Santorini katolikus egyházának tulajdonában van. Mióta restaurálták az épületet, kulturális eseményeket rendeznek meg benne. Ezen kívül ebben a szállodában adtak helyet egy nagyon fontos antik gyűjteménynek is, amely legfőképpen az 1800-as évekből származó bútorokat és egyéb használati tárgyakat tartalmaz.
  • Firában egy Régészeti Múzeum is működik, ahol a szigetről származó leleteket nézhetünk meg szinte minden korból: vázák, korsók, faragványok, síremlékek, pénzérmék és más érdekes tárgyak is helyet kaptak a kiállított tárgyak között.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás