Kardamena

Kardamena Antimachiától 6 km távolságra található délkelet irányban. Ez a város a sziget második legnagyobb üdülőhelye. Ezt a címet méltán kiérdemelte, ugyanis 1400 állandó lakosa mellett nyáron csaknem tízezer turista helye biztosítva van, így Kardamenát egy óriási szállodaként is elképzelhetjük.

Rengeteg turista választja ezt a várost nyaralásuk célpontjaként, ami nem is csoda, hiszen 6 km hosszú, gyönyörű, homokos tengerparttal rendelkezik. Emellett pedig nyáron minden nap lehetőségünk van részt venni egy-egy hajókiránduláson, így például Nisszírosz szigetére is ellátogathatunk, amely azért is különleges, mert a sziget egy alvó vulkán.

Kardamenában minden megtalálható, amire egy nyaralónak szüksége van. A tengerparti sétányon megannyi taverna, bár, étterem, fagyizó és kocsma várja a vendégeket.
Azoknak azonban, akik szeretik az igazi görög hangulatot és környezetet, Kardamena nem a legjobb választás, ugyanis a város hangulata és kinézete sem mondható igazán görögösnek, viszont ír kocsmákat, valamint finn, svéd és norvég éttermeket is láthatunk és kipróbálhatunk.
Mivel nagyon sok az angol és az északi turista, ezért az árak is magasabbak itt a megszokottnál.

Kardamena nevezetességei:
  • Ha a strand felé sétálunk, akkor félúton megláthatjuk egy vár romjait, amely még a velencei időkből származik.
  • Kardamenától délre egy hellenisztikus korból származó színházhoz és az Istenség romjaihoz is ellátogathatunk, amelyet az egyik legnagyobb ókeresztény bazilikaként tartanak számon.
  • Agiosz Theotitaszban pedig megnézhetjük a sziget egyik legnagyobb és legrégebbi Apollón-templomát.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás