Kassandra

Kassandra a Chalkidiki-félsziget első nyúlványa. Különlegessége a fenyőkkel tarkított hegyei és homokos tengerpartja.
Kassandrán ezen kívül nagyon hangulatos kis falvakat találunk, ahol rengeteg taverna várja a vendégeket a finomabbnál finomabb görög specialitásokkal.

A halászfalvak közül rendkívül népszerű Siviri, Skioni, Nea, Possidi, ezeken kívül pedig pörgős éjszakai élete miatt nagyon látogatott falvak például Kalithea, Kriopigi és Pefkochori.

Kassandra nevezetessége a Petralona-barlang, amely a Katsika-hegység nyugati oldalában fekszik, 250 méter magasan. Ebben a barlangban találták meg 1960-ban a 700 000 éves női koponyát, illetve számos más leletet, amelyeket most Thesszaloniki egyetemén láthatnak az érdeklődők.

Kassandra fontosabb települései:
  • Kassandra keleti oldalán találhatjuk meg a Hanioti nevű települést, amely a félsziget központja. Mindössze 1 órára van Thesszalonikitől. Hanioti egy kisváros, de ez ne tévessze meg az odalátogatót, hiszen ennek ellenére utcái rendkívül nyüzsgők, rengeteg szórakozóhellyel rendelkezik, és nem utolsósorban kitűnő szállásokat is találhatunk itt.
  • Pefkohori város szintén Kassandra keleti oldalán helyezkedik el. Ez az egyik legnépszerűbb üdülőhely a Kassandra-félszigeten, nem véletlenül: kellemes sétálóutcákkal, 15 km hosszú tengerparttal, számtalan üzlettel és igényes éttermekkel rendelkezik, és ezek mágnesként vonzzák a turistákat. A tenger vize itt kristálytiszta, ráadásul lassan mélyül, így gyermekek számára is biztonságos.
  • A Kassandra-félsziget egyik legszebb faluja az Afitos nevet viseli. Az épületeken, az utcákon, a falu egész hangulatán felfedezhetjük a néprajzi elemeket, amelyeket annyi idő óta őriznek sikeresen. A falut a Chalkidiki-félsziget legrégebbi települései között tartják számon. Afitos nevezetessége, a sok régies épületén kívül, a falu főutcáján található Agios Dimitrios-templom, illetve ugyanitt betérhetünk a Népművészeti Múzeumba is.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás