Korfu Nyaralás

korfu, corfu, kerkyraKorfu az egyik legfontosabb szigete Görögországnak az idegenforgalom szempontjából, ennek ellenére a lakosok máig is híresek a vendégszeretetükről.
Korfu fővárosa Korfuváros, ami a sziget keleti partján helyezkedik el.

Korfu szigetén, ugyanúgy, mint a legtöbb mediterrán országban, elég furcsa közlekedési szokásokkal találkozhatnak az odalátogatók. Nyáron rengeteg a motor és a robogó az utcákon, és azon se lepődjünk meg, ha azt tapasztaljuk, hogy a vezetők nem részesítik előnyben az indexhasználatot. Ezért fontos, hogy óvatosan és nagy odafigyeléssel közlekedjünk, hiszen a sziget lakóinak ez a stílus már megszokott, de a turisták gyakran okoznak kisebb-nagyobb baleseteket a számukra idegen szokások miatt.

Ha busszal szeretnénk közlekedni a szigeten, akkor fontos tudni, hogy Korfun kék és zöld buszok járnak. A kék színűek helyi járatok, ezek Korfuvárosban és annak a vonzáskörzetében járnak, a zöldek pedig a távolsági buszok.
Azok, akik repülővel utaznak a szigetre, ne felejtsék el, hogy Korfuról sajnos nem indul közvetlen buszjárat a reptérre, így nagyon fontos még a legelején megoldani ezt a problémát.
A szigeten autó- és motorbérlésre szinte minden településen találunk lehetőséget, és az árak jóval alacsonyabbak az elő- és az utószezonban.

Korfu nevezetességei:

Akik szeretnék jobban megismerni a sziget kultúráját és a nevezetességeit, és kedvelik a különféle kiállításokat és múzeumokat, azoknak a következő helyekre érdemes ellátogatniuk:

  • Az Achilleon palota: az úgynevezett Sissi-palota, amelynek az alsó szintjén egy emlékkiállítást lehet megtekinteni a Sissi-korabeli bútorokról és tárgyakról.
  • Angelokastro vára, amely egy 160 méter magas szikla tetejére épült. Nevét Angelosz uralkodóról kapta.
  • A Régészeti Múzeumban a szigeten talált leleteket nézhetjük meg.
  • A Bankjegy Múzeumban megtekinthetjük az összes bankjegyet, amely a szigeten forgalomban volt, beleértve a Ión Állam legelső bankjegyét is.


Azoknak, akik nem szeretnek múzeumba járni, inkább csak pihenni, strandolni és szórakozni mennek a szigetre, érdemes ellátogatniuk Kávoszba. Ez Korfu legdélebbi települése, és leginkább a fiatalok kedvelik, mert sok szórakozási lehetőséget nyújt számukra.
Strandok terén mind a homokos, mind a kavicsos strandokból nagy a választék.
A homokos strandok közül az egyik legnépszerűbb az Agios Stefanos strand, ami a sziget északnyugati részén fekszik. Széltől óvott, így ez egyben az egyik legbiztonságosabb strand is.
Kavicsos strandok közül Ipsos tengerpartja nagyon népszerű. Ipsos Korfuvárostól 16 km távolságra van.
Ha utazási iroda által szervezett nyaralást terveznek, akkor érdemes körülnézni a fakultatív programok között, amiken belül a legkedveltebbek a hajóutak, a búvárkodás és a szigeti körút.

Korfuváros

Korfuváros Korfu fővárosa, amit a helyi lakosok Kérkirának szoktak hívni. A város Korfu keleti partján helyezkedik el. Korfuváros két városrészre oszlik: a délire, amit Garítsának hívunk, és az északira, amit pedig Ayios Nikolaosnak neveznek. Az északi terület az óváros, amely vajmi keveset változott az évszázadok alatt, utcái szűkek, és csak a gyalogosok járhatnak rajtuk, ezért ez egy csendes, nyugodt, középkori hangulatot idéző hely. A városnak azonban vannak modern részei is, széles sugárutakkal és hangulatos terekkel, melyek közül érdemes egy kis pihenőt tenni a Venetian Spianadán, illetve az Espenadén.
A városban fellelhetjük az összes hódító és uralkodó nép stílusjegyeit, köztük a franciákét, az angolokét és a velenciekét egyaránt.

Achilleon palota

A birtokot, amelyen a palota fekszik, még 1890-ben vásárolta meg Erzsébet királyné, ezért Sissi-palotának is hívják. A birtok a tengerszint felett 150 m-rel helyezkedik el. A palotát a neves olasz építész, Carito tervezte neoklasszicista stílusban, és sokak véleménye szerint a palota már-már a jó ízlés határát súrolja.
Azért kapta az Achilleon nevet, mert Erzsébet kedvenc mitológiai hőse Akhilleusz volt.
Erzsébet tragikus halála után a birtokot Vilmos császár vásárolta meg.
Az épületben és udvarában megtekinthetjük a festett oszlopokat, Vilmos császár emlékszobáját, a Haldokló Akhilleusz nevű szobrot és még sok más antik szobor másolatát is.

Angelokastro vára
A vár Paleokastritsa faluja felett áll 160 méterrel. Sajnos nehezen lehet megközelíteni, ugyanis egy meredek ösvényen keresztül jut el a látogató a várhoz, ami nem kis feladat. A várat II. Mikael Angelos fejedelemről nevezték el, ő építtette. A vár közepén az arkangyalok kápolnáját tekinthetjük meg.
Kavos
Kávosz Korfu déli csücskében helyezkedik el. Nevezetessége a Mária-kolostor, amit 1700-ban alapítottak.
A város Korfu legnépszerűbb üdülőhelyei közé tartozik mozgalmas éjszakai élete miatt. Az utcákon barangolva rengeteg bárt, éttermet és diszkót találhatunk, így aki szórakozásra vágyik, biztos nem fog unatkozni.

Korfu igazán közkedvelt úticél a magyar turisták körben. Korfu szigete mindössze 589 km2 kiterjedésű, és a legnagyobb szélessége is csak 25 km.

Csak egy kicsivel nagyobb Kerkyra sziget, mint az 525 km2 kiterjedésű fővárosunk, Budapest. A sziget és a főváros hivatalos neve Kérkira vagy Kerkyra.


korfu térkép

Korfu időjárása:

Különleges az éghajlata, nem hasonlítható Görögország belső, nyáron kopár, kiszáradt vidékeihez. Korfun szép zöld minden, sok csapadék hullik. A nyár hosszú és nem túlságosan forró, mint pl. Athén környékén.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás