Kythira

Kythira szigete 20 km távolságra helyezkedik el a Peloponnészosz déli csücskétől. Ez az egyik legmelegebb pontja Görögországnak, ugyanis az éves átlaghőmérséklet itt 19 fok. Kythirára sem jellemző, hogy sok turista látogatná, de pont ezért olyan idilli üdülőhely azok számára, akik szeretik a nyugodt, csendes nyaralásokat.

Közlekedése elég kedvezőtlen, ugyanis nincsenek helyi buszok, és Athénból is csak hetente egyszer jár ide hajó. Viszont a még felfedezésre váró, érintetlen természet mindenért kárpótolja az idelátogatót.

Kythira szigete már i.e. a 3. évezredben lakott volt. Homérosz szent szigetek nevezte ezt a helyet, és a szigetlakók azt hirdetik, hogy itt született Aphrodité. Ennek megfelelően Kythirán állt a legrégebbi Aphrodité templom, amit máig sem sikerült felfedezni a régészeknek.

Kythira nem rendelkezik sok lakossal, ugyanis a 19. században, de főleg a második világháború idején rengetegen kivándoroltak a szigetről.

Kythira fővárosa Hora, amely a sziget déli részén helyezkedik el. Horában találjuk az 1150-ben épült velencei erődöt, amely meghatározza a város képét. Ha bemegyünk az erődbe, pár velencei épület és 21 bizánci templom maradványait nézhetjük meg.

Potamos falu Horától 19 km távolságra fekszik. Ez Kythira legnagyobb falva, amely piaca miatt igen kedvelt, ide minden vasárnap eljönnek a sziget különböző pontjairól. Potamos számos templommal rendelkezik, melyekben szép freskókat tekinthetünk meg. Ilyen például az Agia Anastasia templom.

Potamos-tól délre találjuk az Agios Eleftherios strandot, ahová a különleges formájú sziklák miatt érdemes lemennünk.

Úgy tartják, hogy Mylopotamos Kythira legszebb középkori települése, amely 3 részből tevődik össze: Kato Horából, Limionas-ból és Agia Sophiából. Ez a település egy völgyben fekszik, és a falu szélén megtaláljuk a festői Neraida vízesést is.


Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás