Mesochori

Mesochorit más néven a középső faluként is szokták emlegetni. Ennek okát könnyen megértjük, ha vetünk egy pillantást Karpathos térképére. A Kali Limni északnyugati része alatt helyezkedik el. Mesochori egy gyönyörű település, amelynek hangulatát hegyoldala és kristálytiszta, kék vize adja.

A faluba vezető utat néhány évtizede építették meg, ezért 1960-ig nehezen megközelíthető volt, és a megépült út ellenére sincsen itt nagyszámú turista.

Mesochorit meredek, kacskaringós utcák és szép házak jellemzik. Ezek között akár órákig is lehet sétálgatni, olyan hangulatos és szép ez a falu.

Mesochori környékén 2004-ben egy hatalmas tűzvész volt, amelynek a nyomait ma is láthatjuk, ha rápillantunk a fekete hegyoldalakra.

Mesochori nevezetességei:
  • A faluban több templomot is találunk. Többek közt a Mária-templomot, a János-templomot, a Panagia-templomot, illetve az Archanglos Michaelis-templomot, ahol szebbnél szebb ikonokat nézhetünk meg.
  • Betérhetünk az Agia Sophia kápolnába is, amelytől nem messze az Agia Irini-öböl fekszik, itt eltölthetünk néhány órát strandolással.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás