Nafplio (Nauplion, Nauplia)

Nafplio egy kis városka a Palmidi-erőd tövében. A várost a középkorban 3 erőd is védte. Nevét Poszeidón fiáról, Nauplioszról kapta. A várost a szűk utcák, a velencei stílusú épületek, és a neoklasszikus házak jellemzik. Igen kedvelt üdülőhely azok számára, akik nyugodt, csendes nyaralásra vágynak.

Nafplio volt a független Görögország első fővárosa, azonban ez csupán 5 évig tartott, 1829-től 1834-ig.
Nafpliót busszal és vonattal is meg tudjuk közelíteni, ha a tömegközlekedést választjuk.
A város közelében 2 strandot is találunk: az egyik kavicsos, ez az Aravanita Beach, a másik pedig homokos, ez a Karathona nevű strand.

Nafpliónak egy régi városrésze is van, amely az Akronápflia-domb és a Bobulinasz sétány között helyezkedik el. A városnak ezen a területén megcsodálhatjuk a kovácsoltvas erkélyeket és a csodaszép neoklasszikus épületeket.

Nafplióban minden év májusában vagy júniusában megrendezik a komolyzenei fesztivált, így annak, aki részt kíván venni az eseményben, érdemes előre tájékozódni a helyi turistairodában az időpontról.

Nafplio nevezetességei
  • A város főtere a Plateia Szindagmatosz, ahol meglátogathatjuk a Vuleftika-mecsetet. Ebben az épületben tartották meg az első nemzetgyűlést.
  • Nafplióban több múzeumot is találhatunk. Ezek közül az egyik a Régészeti Múzeum. Épületét a 18. században építették, velencei stílusban. Itt láthatunk mükénéi és tirünszi leleteket, valamint nagyon szép kerámiagyűjteménye is van.
  • A város második múzeuma a Hadtörténeti Múzeum. Ide ingyenes a belépés, úgyhogy érdemes megtekinteni. A múzeum körülfogja Görögország hadtörténetét egészen a szabadságharctól kezdve.
  • A harmadik múzeum a Peloponnészoszi Népművészeti Alapítványmúzeum nevet viseli. Az idelátogatók megismerkedhetnek a textilkészítés alapjaival.
  • Nafplio legfontosabb erődje a Palmidi-erőd. Ez egy 216 méter magasan álló épület, ahová 999 darab lépcső vezet fel minket. Az erőd 3 különálló részből tevődött össze, amelyből az egyiket hosszú ideig börtönként használták. Minden kapuját az itáliai oroszlán díszíti, ugyanis a velenceiek építették. Mindenképpen megéri ide felmászni, hiszen gyönyörű kilátás nyílik az óvárosra és az Argoliszi-öbölre.
  •  A város legidősebb erődje az Akronáfplia-erőd, amit egy bronzkori vár maradványaira építettek.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás