Patra (Patrasz)

Patra település Görögország harmadik legnagyobb városa, és egyben jelentős, rendkívül forgalmas kikötője is. Innen Olaszországba, valamint a Jón-szigetekre egyaránt indulnak kompok.
Neve Patreas királytól ered, aki i.e. 1100 körül az Akhaia tartományt uralta.
A szabadságharc alatt a város szinte teljesen elpusztult, majd az 1800-as évek elején került sor az újjáépítésre. Erre utalnak nagy terei és neoklasszicista stílusú épületei is.

A városban minden évben farsangi karnevál és számos különböző kulturális program kerül megrendezésre.

Főtere a Plateia Georgiu nevet viseli, innen nem messze találjuk a vízpartot. Itt találhatjuk még a hajótársaságok irodáit is, ahol a különböző hajós programok után érdeklődhetünk.

Patra nevezetességei:
  • A Kasztro vár egy velencei stílusú épület, amelyet a középkorban építettek egy ókori fellegvár romjaira. Innen csodaszép a kilátás a városra és a Jón-szigetekre is.
  • A város egy Régészeti Múzeummal is rendelkezik, ahol szinte minden korból őriznek tárgyi emlékeket. Egyik legfontosabb és egyben legszebb tárgyi emléke Pheidiász szobrának, az Athéné Parthenosznak a kicsinyített mása.
  • A városban megtekinthetjük még a Szent András-katedrálist is, amely 1793-ban épült. Szent András apostol a város védőszentje, aki ezen a területen hirdette tanait, és Patrában halt meg.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás