A Peloponnészoszi-félsziget

A Peloponnészoszi-félsziget a görög szárazföld legdélebbi része. Területe 21 549 km2. Belső területei leginkább hegyvidékek, amelynek legmagasabb pontja a Taigetosz-hegységben található, 2404 méteres magasságban.
A Peloponnészosz maga is 4 félszigettel rendelkezik, amelyek déli irányba nyúlnak el tőle. Ezek a következők: Messzénia, a Mani-félsziget, a Malea-fok és az Argolisz. A félsziget nyugati oldalán a Jón-tenger, keleti oldalán az Égei-tenger terül el, délen pedig a Földközi-tenger főmedencéjét láthatjuk.

Közlekedése rendkívül jó: autóval, busszal és vonattal is könnyedén meg lehet közelíteni.
A félsziget neve a görög mitológiából ered: egy Pelopsz nevű hősről nevezték el, aki a legenda szerint meghódította a szigetet. Így tehát a Peloponnészosz jelentése: Pelopsz szigete. Ez azonban már egy újabb név, hiszen a középkorban még Moreának hívták, rengeteg eperfája miatt.
A Peloponnészosz már a történelem előtti időktől kezdve lakott terület volt. A mükénéi civilizáció központja, Mükéne is itt terült el.
A Peloponnészoszi-félsziget legfontosabb városai:Ezek a városok kitűnő úti célok azok számára is, akiket legfőképpen az ókori civilizáció és az azt követő történelmi korszakok tárgyi emlékei érdekelnek, valamint azok számára is, akik inkább csak strandolni, szórakozni, pihenni vágynak.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás