Pigadia (Karpathos-város)

Pigadia a város körüli rengeteg vízforrásról kapta a nevét. A pigadia szó jelentése görögül kút.
A város hivatalos neve viszont Karpathos-város, ez a sziget fővárosa.

Pigadiát nem nevezhetnénk egy jellegzetes görög városnak. Ennek oka, hogy nem találunk benne tipikus görög stílusú házakat, épp ellenkezőleg, Pigadiában a tömbházak dominálnak. Ez abból fakad, hogy a város az utóbbi években, évtizedekben rengeteget fejlődött, az újépítésű házak száma egyre csak gyarapodik, és ne feledkezzünk meg a szállodákról sem!

Pigadia kb. 3000 lakossal rendelkezik, a turistáknak viszont összesen több mint 4000 férőhellyel rendelkező szállodákat, apartmanokat építettek, és a mai napig is tovább terjeszkednek a hotelek. Ez az oka annak, hogy nyáron a város lakosságának száma több mint a duplájára nő. Télen viszont kihalt: a turisták elmennek, az ott dolgozó szezonmunkások is elhagyják a várost, sőt még a lakosok közül is sokan kivándorolnak a téli időszakra.

Pigadia szép, homokos stranddal rendelkezik, viszont ahogy a vízbe lépünk, észrevehetjük, hogy a homok alatt lapos kis sziklák bújnak meg, amelyeket csúszós, zöld növényzet fed, így ajánlott a fürdőcipő használata a sérülések és a könnyebb vízbejutás érdekében.
A strandon egyébként lehetőségünk van kipróbálni pár vízi sportot, például a jetskit, de ha valaki egy kis vizes szórakozásra vágyik, az felülhet a banánra vagy a gumikarikára.

Az utazási irodák naponta szervezik a kirándulásokat a sziget különböző helyein levő strandokra, ahová minden reggel 8 és 9 óra között lehet indulni.

Pigadia nevezetességei:
  • Pigadiában érdemes ellátogatni a helyi temetőbe, mert csodás márványsírokat és egy gyönyörű kápolnát is láthatunk. Emellett különleges elhelyezkedéséből fakadóan nagyon szép a kilátás innen a városra és a Vronthi-öbölre is.
  • Ha a temetőből elindulunk felfelé, akkor az ókori akropolisz maradványaihoz érünk.
  • A városon belül érdemes még megtekinteni az Agii Apostoli főtemplomot, ahol szép falfestményeket csodálhatunk meg, illetve a város központjában találjuk a Régészeti Múzeumot is.
  • A központtól kb. két km-es távolságra van a Mili-völgy, ahol két barlangot találunk. Ezeket az ókorban sírkamráknak használták.
  • Ha a városból kifelé sétálunk kb. fél órát, eljutunk az Agia Fortini bazilikához, mely az ókorból származik.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás