Sithonia

Sithonia, SartiSithonia a középső a Chalkidiki-félsziget „ujjai” közül, amelynek közepén, függőleges irányban egy hegyvonulat terül el. Sithonia legszebb vidékének a déli csücskét tartják, sziklákkal övezett tája miatt, de keletre fordulva is rendkívül szép látványban lehet részünk az Athos-hegyre pillantva.

Legnagyobb és egyben az egyik legnépszerűbb üdülővárosa Marmaros, amelynek közelében jópár kemping és öböl várja a pihenni vágyókat. Marmaros városa 3 dombra épült, így a település szinte minden pontjáról csodálatos a kilátás.
Sarti
Sithonia másik fontosabb települése Sikia, amely népszerűségét a homokos és kristálytiszta vizű öbleinek köszönheti. Sikia nevezetessége az Agios Athanasiou templom, amelynek belseje rendkívül hasonlít Athos kolostoraihoz.

Sarti települést a Sithonia-félsziget keleti csücskében találjuk. Ez egy kis halászfalu, amelyet 1922-ben alapítottak, és amely mindössze 900 lakossal rendelkezik. Sarti tengerpartja az európai tengerpartok közül az egyik legtisztább, nem hiába kapta meg több alkalommal is az Európai kék zászló kitüntetést. De nemcsak a tengerpart, hanem maga a település is híres a tisztaságáról, ugyanis minden évben újrafestik a házakat, és az utcákat is folyamatosan takarítják.
SartiSartiban a búvárkodni vágyók sem csalódhatnak, ugyanis a településhez közel van Észak-Görögország legismertebb búvárbázisa. Ide nemcsak a gyakorlott búvárokat, hanem az egészen kezdőket is várják a víz alatti túrákra.

Nikiti települése Sithonia és a szárazföld találkozásának területén fekszik. Nagyon kedvelt üdülőhely, ahol rengeteg étterem és szórakozási lehetőség várja a nyaralni vágyókat. Nikitiről el kell mondani, hogy Sithonia leggyorsabban fejlődő települése, és nem utolsósorban az Toroniegész ország legnagyobb méztermelője.
Aki nyugalmas, békés nyaralásra vágyik, annak a legjobb választás Toroni városa. A település Sithonia déli részének nyugati oldalán található. Amit itt találhatunk: homokos tengerpart, kristálytiszta víz, amely lassan mélyül, sziklákkal övezett öblök, és még búvárkodásra is van lehetőség.

Sithonia félszigetén találjuk Polygyros-t is, a Chalkidiki-félsziget központját.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás