Stavros Nyaralás - Észak Görögország

Stavros nyaralóváros Észak Görögországban helyezkedik el Thessalonikitől keleti irányban kb. 90 kilométerre a Chalkidiki félsziget (Halkidiki) bejáratánál. Mondhatni, hogy az egyik kedvelt viszonylag olcsó nyaralóhelye a magyar turistáknak - elég olcsó, ha mondjuk Athén viszonylatában nézzük.

Stavros Kikötő NaplementeA városka főutcáján vagy a tengerparton sétálva a nyári idényben nem nagyon tudunk úgy végigmenni, hogy ne találkozzunk magyarokkal. Több üzletben is magyar eladókkal találkoztunk, akik tudtak görögül is.
Az éttermekben is kaphatunk magyar étlapot és néhol a görög pincér is tud pár szót magyarul mint pl.: sör.

Sztavrosz (magyarosan ejtve) nagyszerű hely a görögországi nyaraláshoz mind autóval mind busszal könnyen megközelíthető Magyarországról az út nagy része autópályán tehető meg. Aki repülővel, fapados járattal érkezik az a Macedónia repülőtérről tud legkönnyebben idejutni, ami kb. 90 kilométer távolságban van.

Stavros Szökőkút éjszakaStavrosban az éjszakai élet nem számottevő egy dolog viszont nagyon zavaró lehet éjszakánként. Nevezetesen a helyi fiatalok hajnalig szeretnek, különösen a főutcán motorozni. Ezek a motorok meglehetősen zajosak, ha nincs a szobánkban légkondicionálás, és nem vagyunk nagyon mély alvók, akkor ez biztosan kellemetlen lehet számunkra. Ha nincs légkondicionáló, akkor éjszaka meleg van, emiatt nyitva kell hagynunk az ajtót, ablakot és a zaj eléggé nagy a motorosok miatt.

Kirándulások Stavrosból

Aki nem csak a kis városkában és a tengerparton szeretne 1-2 hetet eltölteni, annak számos lehetőség adódik még akkor is, ha nem autóval jött, hogy kimozduljon, és többet lásson meg Görögországból. Legtöbb utazási iroda, a magyarok is mint pl. a Dias Zeus szervez buszos kirándulásokat. Leggyakoribb célpontok: Thessaloniki városnézés, Waterland Aquapark, Meteorák, Kavala városa. Ha kimegyünk a kikötőbe onnan rendszeresen szerveznek egynapos hajókázást a környékre.

Stavros Panoráma FotóPanoráma és a "kilátó"

A belvárosból az üzletek közül megy fel egy kis utca a hegyoldalba és ennek a végén egy nagyon kellemes kis vendéglőhöz érünk fel. Az étterem teraszáról, de az előtte való térről is nagyon szép kilátás nyílik a városra és a tengerpartra. Ide, ha van egy kis időnk mindenképp érdemes felgyalogolni vagy autóval felmenni, a központtól kb. 1 kilométerre van.

Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás