Trípoli

Trípoli városa a Peloponnészoszi-félsziget közepén helyezkedik el. Már i.e. az 5. évezredben lakott település volt. A város közelében találjuk a félsziget harmadik legmagasabb pontját, a Ménalót, amely 1981 méter magas.

Trípoli éghajlata nagyon kedvező, amit legfőképpen az előnyös fekvésének köszönhet: a közeli hegyek miatt a nyári évszakban sincs olyan forróság, mint a félsziget többi területén, bár egyes adatok szerint a városban mért legmagasabb hőmérséklet 44 °C volt.
Nemcsak nyáron, hanem télen is rendkívül kedvelt úti cél Trípoli, ugyanis a közelében található a Ménalo hegység, ami az ország első számú síparadicsoma.

Akik a Peloponnészoszra tervezik a nyaralást, és jobban kedvelik a csendes, nyugodt, békés helyeket, azoknak az egyik legmegfelelőbb úti cél Tírpoli, mely megközelítőleg 30 ezer lakossal rendelkezik.
Völgyeiben olajfa- és narancsültetvényeket találunk, de legfontosabb gyümölcse a cseresznye, ugyanis a város gazdaságának alapját legfőképpen a cseresznyeexport képezi.

Trípoli nevezetessége:
  • A város legfontosabb nevezetessége a Cserepek Háza nevet viseli. Ez az egyik legősibb bronzkori épületmaradvány, körülbelül i.e. a 3. évezred közepén építették. A nevét a területen talált tetőcserép-maradványokról kapta. Az épület hajdan egy emeletes palota volt, de végül egy tűzvész áldozata lett. Később még temetkezések is folytak a helyén, azonban sajnos a sírokat már az ókorban kifosztották, így nem maradt róluk semmiféle tárgyi emlék. A területen ásatások folytak, amelyek során előkerültek kerámiatárgyak, házak alapfalaira bukkantak, sőt még egy erődítmény maradványaira is rátaláltak.


Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás