Zakinthos város

Mint ahogy a többi települést, Zakinthos-t is megrázta az 1953-as földrengés, amelynek következtében újjáépítették az egész várost. Szerencsére azonban az építők ügyeltek arra, hogy a fővárost ne csak az új stílusú épületek jellemezzék. Így tehát sikeresen rendbe hoztak számos középkori épületet is. Ennek köszönhetően létrejött Zakinthos város elragadó hangulata, amelyet az új és régi házak egyvelegének köszönhet.
Zakinthos városban néhány templomot és múzeumot tekinthetünk meg.

Zakinthos város nevezetességei:
  • A város partján áll az Agios Nikolaos nevű templom, amelyet a tengerészek istene számára emeltek 1560-ban.
  • Zakinthosban a Mitropolis nevű püspöki székesegyházba is ellátogathatunk, amit rendkívül szép festmények ékesítenek.
  • A Kiria ton Angelon templomot a város a borbélyok céhének köszönheti. A templom 1687-ben épült.
  • A város legkiemelkedőbb temploma a Dionissios-templom, amely a zakinthosi szentről kapta a nevét. Benne freskók ábrázolják a szent életének fontos momentumait. Azonban más sziget szentjeit ábrázoló freskókat is megnézhetünk, amelyek a ’90-es évekből származnak. Ezen kívül pedig egy pillantást vethetünk Dionissios maradványaira is.
  • Zakinthos város múzeumokban sem szűkölködik. Itt van például az Eptanisian Maritime nevű múzeum, ahol festményeket és hajómodelleket láthatunk, amelyek mind-mind az i.e. 480-ban megesett szalamiszi csata alapján készültek.
  • A Zakinthos Múzeumban szintén festményeket nézhetünk meg, amelyek kivétel nélkül a Jón-szigetek valamelyikéről származnak.
Weboldalunk további használatával jóváhagyja a cookie-k használatát az adatvédelmi nyilatkozatban foglaltak szerint.
OldaltérképGörögországMediaajánlatKapcsolatAdatvédelem Honlapkészítés - Keresőoptimalizálás